05 Ιούν

Νέα Υπηρεσία Επισκευής Μηχανών Espresso

Σας καλωσορίζουμε στη νέα υπηρεσία service της espressohome (Saeco – Philips – Gaggia)

 

www.service.espressohome.gr

Εδώ μπορείτε να επισκευάσετε την εσπρέσο-μηχανή σας:

 

 • Χωρίς χρέωση θα γίνει μία εκτίμηση για τα ανταλλακτικά που θα χρειαστεί η συσκευή σας .
 •  Ενημερώνεστε για το συνολικό ποσό επισκευής και μπορείτε μέσα στις επόμενες επτά εργάσιμες ημέρες να εγκρίνετε το ποσό για να προχωρήσουμε την επισκευή ή να παραλάβετε την συσκευή σας χωρίς χρέωση.

Η χρέωση της εργασίας για τις μηχανές εσπρέσο περιλαμβάνει

Καθαρισμό της μηχανής από τα άλατα.

( Είναι η διαδικασία κατά την οποία ειδικό χημικό  περνάει από όλα τα σημεία που περνάει το νερό και καθαρίζει εσωτερικά της επιφάνειες από τα άλατα. )

Έλεγχο και ρύθμιση στα μαχαίρια της μηχανής.

(Ελέγχουμε καθαρίζουμε και ρυθμίζουμε το σύστημα που αλέθει του κόκκους καφέ.)

Έλεγχο τον σωληνώσεων πίεσης καθώς και έλεγχο με δυναμομέτρηση της σωστής πίεσης της αντλίας.

Έλεγχος της σωστής θερμοκρασίας στο boiler κατά την διαδικασία του καφέ καθώς και του ατμού.

Ελέγχουμε με καταγραφικό ακριβείας αν το boiler έχει και κρατάει την σωστή θερμοκρασία κατά την εκχύλιση του καφέ. Επίσης ελέγχουμε και την θερμοκρασία κατά την δημιουργία ατμού.

Αναβάθμιση λογισμικού αν είναι απαραίτητη
Εσωτερικός και εξωτερικός καθαρισμός με ειδικά καθαριστικά -απολυμαντικά.

Λίπανση στο brewing grup και όπου αλλού χρειάζεται.

Τοποθέτηση οποιουδήποτε ανταλλακτικού χωρίς έξτρα χρέωση εργασίας.

6μήνη εγγύηση σε εργασία και σε οποιοδήποτε ανταλλακτικό χρησιμοποιήσουμε.

23 Μαρ

Καφές και Οφέλη για την Υγεία

Ο καφές είναι ένα δημοφιλές ποτό και καταναλώνεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Στη γηραιά ήπειρο, το 40% των Ευρωπαίων αποφασίζει να ξεκινήσει την ημέρα του με ένα φλιτζάνι καφέ.

Ωστόσο οι λάτρεις του καφέ δεν γνωρίζουν ότι μια ισορροπημένη κατανάλωση συμβάλει στην ευεξία του οργανισμού.

Αυτό αποδεικνύεται από πρόσφατη διεθνή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Institute for Scientific Information για τον καφέ (ISIC) σε δείγμα 4.000 καταναλωτών σε 10 χώρες της Ευρώπης:  7 στους 10 Ευρωπαίους πιστεύουν ότι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν ποια οφέλη μπορούν να προκύψουν από την κατανάλωση του ποτού αυτού.

Ειδικότερα, η έρευνα δείχνει, ότι ισορροπημένη κατανάλωση καφέ και υγιεινός τρόπος ζωής που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών ασθενειών.

Τι γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι;

 • Καφές και διαβήτη τύπου 2:  Το 71% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η κατανάλωση καφέ δεν βοηθά να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Επιδημιολογικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 3 ή 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, σε σύγκριση με τη μηδενική κατανάλωση ή λιγότερο από δύο φλιτζάνια την ημέρα, μπορεί να συνδέεται με μία κατά προσέγγιση 25% μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

 

 • Πνευματική Υγεία: Το 63% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η κατανάλωση καφέ δεν βοηθούν στη πνευματική εξασθένηση των ηλικιωμένων.

Ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι η τακτική, μέτρια κατανάλωση καφέ, 3-5 φλιτζάνια την ημέρα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο (μέχρι 20%) για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.  Η κατανάλωση καφεΐνης συνδέεται επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Parkinson.

 

 • Καφές και πνευματική απόδοση: Το 79% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ) την πρόσληψη των 75 mg καφεΐνης (περίπου ένα φλιτζάνι καφέ) μπορεί να αυξήσει την προσοχή.

 

 • Καφές και το καρδιαγγειακό σύστημα: Το 42% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η κατανάλωση καφέ είναι κακό για την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Στην πραγματικότητα, πολλά επιστημονικά στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και της μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου, και ότι η μέτρια ημερήσια κατανάλωση (3-5 φλιτζάνια την ημέρα), μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 1. 4.119 ερωτηθέντων σε 10 χώρες της Ευρώπης ρωτήθηκαν, το Νοέμβριο του 2015 ISIC www.coffeeandhealth.org
 1. Χάρβαρντ Τ.Η. Chan Σχολή Δημόσιας Υγείας (2015), «Η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου» http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/moderate-coffee-drinking-may-lower-risk-of-premature-death/
 1. Ding Μ et al (2014) Η μακροχρόνια κατανάλωση καφέ και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου: μια συστηματική ανασκόπηση και μια δόση-αντίδραση μετα-ανάλυση προοπτικών μελετών κοόρτης. Κυκλοφορία. 129 (6): 643-59
 1. Ευρωπαϊκό Δίκτυο Heart, «Ευρωπαϊκή Cardiovascular Disease Statistics 2012» http://www.ehnheart.org/cvd-statistics.html
 1. Palacios Ν. Κ.ά. (2012) Καφεΐνη και κίνδυνος της νόσου του Πάρκινσον σε μια μεγάλη ομάδα των Ανδρών και Γυναικών. Κινητικές διαταραχές, 1 27 (10): 1276-1282
 1. EFSA Ομάδα για τα διαιτητικά προϊόντα, τη διατροφή και τις αλλεργίες (NDA) (2011) Επιστημονική Γνώμη σχετικά με την τεκμηρίωση των ισχυρισμών υγείας που σχετίζονται με την καφεΐνη και την οξείδωση των λιπών αυξάνεται σε οδηγεί σε μείωση του σωματικού λίπους μάζα (ID 735, 1484), ενεργειακές δαπάνες αυξήθηκαν με που οδηγεί σε μείωση του σωματικού βάρους (ID 1487), αυξήθηκε σε εγρήγορση (ID 736, 1101, 1187, 1485, 1491, 2063, 2103) και αυξήθηκαν σε στάση προσοχής (ID 736, 1485, 1491, 2375) Σύμφωνα με το άρθρο 13 (1) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ 1924/20061. EFSA Journal 9 (4): 2054
 1. Zhang Υ et al. (2011) Η κατανάλωση καφέ και η συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2 σε άνδρες και γυναίκες με φυσιολογική ανοχή στη γλυκόζη: Η Strong Heart Study. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 21 (6): 418-23.
 1. Γ Santos et al. (2010) Η πρόσληψη καφεΐνης και άνοια: συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση. J Alzheimers Dis, 20 (1): 187-204.
 1. Huxley R. et al. (2009) Καφές, Καφές Ντεκαφεϊνέ, και τσάι κατανάλωσης σε σχέση με περιστατικό σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Arch Intern Med, 169: 2053 – 63.
 1. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Καρκίνος: Στοιχεία και Στατιστικές, http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/cancer/data-and-statistics
 1. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Καρδιαγγειακά νοσήματα: Στοιχεία και Στατιστικές, http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/cardiovascular-diseases/data-and-statistics
 1. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Το αλκοόλ χρησιμοποιήσετε: Στοιχεία και Στατιστικές, http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/alcohol-use/data-and-statistics
17 Νοέ

Καφές για Επαγγελματίες

bar-1

Νέα προϊόντα σε συσκευασίες του ενός και τριών κιλών για επαγγελματίες. Επιλεγμένα από τις καλύτερες φυτείες που διαλέγει η Gimoka.

Πολύτιμα, ώριμα και αρωματικά χαρμάνια καφέ, με συγκεκριμένο κύκλο καβουρδίσματος που βελτιώνει τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, προσφέροντας ένα προϊόν με εκλεπτυσμένο γούστο και το σωστό βαθμό πληρότητας. Ιδανικά για την παρασκευή ενός άριστου ιταλικού espresso.

Σύντομα διαθέσιμα για παραγγελίες.

01 Φεβ

Κάψουλες Συμβατές

Κατέφθασαν τα πρώτα προϊόντα.

Τα καλύτερα χαρμάνια καφέ, σε κάψουλες συμβατές με όλες τις εσπρεσσομηχανές οικιακής χρήσης (Dolce Gusto – Nespresso – Lavazza Blue – Espresso Point – E.S.E. Παστίλιες).

Κάθε κάψουλα εξασφαλίζει εύκολα και γρήγορα σωστή παρασκευή απολαυστικού, υψηλής ποιότητας espresso με πλούσιο σώμα, ενώ η διαδικασία αεροστεγούς συσκευασίας δίνει πάντα αποτέλεσμα με έντονο άρωμα και βελούδινη κρέμα που διαρκεί. Κάθε κάψουλα καφέ έχει το σωστό βαθμό άλεσης και πατήματος καθώς και τον ιδανικό βαθμό καβουρδίσματος. Επιλέξτε ανάλογα με την εσπρεσσομηχανή σας και τη γεύση που προτιμάτε.

17 Ιαν

Η Συνεργασία Ξεκίνησε

gimoka-mondo

Στις αρχές του 2015 αποφασίσαμε, έπειτα από έρευνα ανάμεσα σε διάφορες εταιρίες επεξεργασίας καφέ, να συνεργαστούμε με την Ιταλική εταιρία GIMOKA.

Τα μοναδικά ποιοτικά χαρμάνια, η οικογενειακή παράδοση, η παγκόσμια παρουσία και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, ήταν μόνο κάποιοι από τους λόγους που μας ώθησαν στην απόφασή μας αυτή.

Ο καφές Gimoka εμπλουτίζεται από τη σοφία των ανθρώπων της, που αγαπούν βαθιά το έργο τους. Η παραδοσιακή Ιταλική μοναδικότητα κατά την προετοιμασία των χαρμανιών, επιστρέφει μια μοναδική γεύση στον καφέ Gimoka, που έχει κερδίσει τις πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Ευελπιστούμε πως αυτή η εντύπωση που εισπράξαμε από την GIMOKA, με τον καιρό θα γίνει και δική σας.